Praktijkspeuren is een leuke en leerzame manier om samen met je hond bezig te zijn.
Jouw hond moet zijn bijzonder goed ontwikkelde neus gebruiken en jij als handler moet je hond hier goed in begeleiden; teamwork op en top!

Tijdens de speurlessen leert je hond om een menselijk spoor te volgen op een zo'n efficiënt mogelijke manier. Onderweg komen jullie diverse voorwerpen tegen die achter zijn gelaten door de spoorloper (instructeur) alias de vermiste persoon. 

Ook ontdek je in de lessen hoe zo'n geurspoor wordt beïnvloed door o.a. milieufactoren zoals wind en temperatuur. Krijgen we inzichten wat een spoor doet op verschillende ondergronden en welke informatie de hond überhaupt ruikt op zo´n spoor. Bij alle vormen van neuswerk is het belangrijk dat je je hond leert lezen qua lichaamstaal en gedragingen; dit is een onderwerp wat zeker aan bod zal komen want volgt jouw hond wel het juiste spoor ?

Stap voor stap worden de sporen uitgebreider, zodat op den duur de sporen steeds uitdagender worden. 

Enkele pluspunten:
- De hond krijgt een boost zelfvertrouwen; want hij is vooral zelfstandig aan het werk waardoor het probleemoplossend vermogen groeit
- Het is een mentale uitdaging voor de hond; hij leert zich meer te focussen
- Het versterkt de onderlinge band tussen hond en handler
- Een volle stress-emmer loopt langzaam leeg
- Lekker samen bezig zijn in de buitenlucht!! 
- Het leuke aan praktijkspeuren: de lessen kunnen overal plaatsvinden; bos, park, industrieterrein enz.

Praktijkspeuren is geschikt voor elke hond met de juiste motivatie. Ook voor honden die fysiek minder sterk zijn. Het is een niet belastende manier van werken, omdat de hond rechte sporen volgt en op zijn eigen tempo kan lopen. Honden met gedragsproblemen zijn ook van harte welkom!

Introductie les: 35-45 minuten à € 27,50 
Losse privéles: 45-50 minuten à € 37,50 
5x privéles strippenkaart: 45-50 minuten les à € 180,00
10x privéles strippenkaart: 45-50 minuten les à € 350,00