Welke vormen van speuren kan je verwachten bij Neuswerk Nijkerk?
Tracking is een vorm van speuren waarbij honden worden getraind om het spoor zo laag mogelijk op de grond specifiek te volgen en de voorwerpen op het spoor te verwijzen.

Trailing is een vorm van speuren waarbij honden worden getraind om de geur zowel laag op de grond als de geur in de lucht/verwaaiing te volgen. Bij deze vorm van speuren mag afgeweken worden van het spoor.

Tijdens de speurlessen ontdek je hoe zo'n geurspoor wordt beïnvloed door o.a. milieufactoren zoals wind en temperatuur. Krijgen we inzichten wat een spoor doet op verschillende ondergronden en welke informatie de hond überhaupt ruikt op zo´n spoor. Gaan we onze honden leren lezen qua lichaamstaal en gedrag.  Stap voor stap worden de sporen uitdagender!

Enkele voordelen van speurlessen:
Mentale stimulatie: Speuren biedt honden een mentale uitdaging die hen helpt om hun geest scherp te houden (stressemmer te legen) en hen te voorzien van een taak om te voltooien.-
Fysieke activiteit: Speuren is een fysiek veeleisende activiteit die honden helpt om in vorm te blijven en hun uithoudingsvermogen te vergroten.
Versterking van de band tussen hond en eigenaar: Speuren vereist een nauwe samenwerking tussen hond en eigenaar, wat kan helpen om de band tussen hen te versterken.
Vertrouwen opbouwen: Speuren kan honden helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten en hen te leren vertrouwen op hun eigen instincten en vaardigheden (probleemoplossend vermogen groeit)

Het toffe aan speuren is; de lessen kunnen overal plaatsvinden: bos, park, industrieterrein, bij jullie om de hoek enz.

Introductie les à € 37,50
Losse privéles à € 40,00

5x privéles strippenkaart à € 190,00
10x privéles strippenkaart à € 375,00