Speuren is een leuke en uitdagende activiteit voor honden en hun geleiders, waarbij beiden kunnen genieten van de tijd die ze samen doorbrengen in de buitenlucht!

 

Welke vormen van speuren kan je verwachten bij Neuswerk Nijkerk?
Tracking is een vorm van speuren waarbij honden worden getraind om het spoor zo laag mogelijk op de grond specifiek te volgen en de voorwerpen op het spoor te verwijzen.

Trailing is een vorm van speuren waarbij honden worden getraind om de geur zowel laag op de grond alswel de geur in de lucht/verwaaiing te volgen. Bij deze vorm van speuren mag afgeweken worden van het spoor.

Mantrailing is een vorm van speuren waarbij honden worden getraind om een specifieke persoon te vinden op basis van een spoor die is achtergelaten. Tijdens de training leren honden om de geur van het doelwit te herkennen en te volgen.

Tijdens de speurlessen ontdek je hoe zo'n geurspoor wordt beïnvloed door o.a. milieufactoren zoals wind en temperatuur. Krijgen we inzichten wat een spoor doet op verschillende ondergronden en welke informatie de hond überhaupt ruikt op zo´n spoor. Gaan we onze honden leren lezen qua lichaamstaal en gedrag.

 

Stap voor stap worden de sporen uitdagender!

 

Enkele voordelen van speurlessen:
-Mentale stimulatie: Speuren biedt honden een mentale uitdaging die hen helpt om hun geest scherp te houden (stressemmer te legen) en hen te voorzien van een taak om te voltooien.-
-Fysieke activiteit: Speuren is een fysiek veeleisende activiteit die honden helpt om in vorm te blijven en hun uithoudingsvermogen te vergroten.
- Versterking van de band tussen hond en eigenaar: Speuren vereist een nauwe samenwerking tussen hond en eigenaar, wat kan helpen om de band tussen hen te versterken.
- Vertrouwen opbouwen: Speuren kan honden helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten en hen te leren vertrouwen op hun eigen instincten en vaardigheden (probleemoplossend vermogen groeit)

- Het leuke aan speuren is; de lessen kunnen overal plaatsvinden: bos, park, industrieterrein, bij jullie om de hoek enz.

Speuren is geschikt voor elke hond met de juiste motivatie. Ook voor honden die fysiek minder sterk zijn. Het is een niet belastende manier van werken, omdat de hond rechte sporen volgt en op zijn eigen tempo kan lopen. Honden met gedragsproblemen zijn ook van harte welkom!

Introductie les: 35-45 minuten à € 27,50 
Losse privéles: 45 minuten à € 37,50 

5x privéles strippenkaart: 45 minuten les à € 180,00
10x privéles strippenkaart: 45 minuten les à € 350,00